Rizoto se špenátem a kuřecími prsy

CO BUDETE POTŘEBOVAT?

  • Lžíce olivového oleje (ne extra virgin!)
  • 1 cibule nakrájená najemno
  • 300 g rýže kulatozrnné (arborio)
  • 1 dcl bílého vína (můžeme nahradit citrónovou šťávou, kterou přidáme až do hotového rizota na dochucení)
  • Zeleninový vývar dle potřeby
  • Baby špenát
  • 1-2 stroužky česneku
  • 500 g kuřecích prsou
  • Slabý plátek másla
  • Parmazán

Na oleji necháme zpěnit cibuli, vsypeme rýži, orestujeme, vlijeme víno, necháme odpařit alkohol (2-3 minuty) a zalijeme vývarem.

Rizoto podléváme po naběračce vývarem vždy, když se tekutina odpaří a promícháváme podle potřeby. Vaříme na při mírném stupni – celková doba vaření rizota je cca 25 minut.

Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na lžičce oleje orestujeme na pánvi.


Připravíme si špenát. Rozehřejeme nepřilnavou pánev, vložíme špenát, necháme zvadnout, přidáme prolisované 1-2 stroužky česneku, osolíme, opepříme a smícháme s uvařeným rizotem.

Hotové rizoto poznáme tak, že je rýže tzv. al dente – na skus (ne doměkka).

Do hotového rizota zamícháme plátek másla právě vytaženého z lednice. V případě, že jsme nepoužili v základu víno, přidáme citrónovou šťávu dle chuti, osolíme, opepříme. Servírujeme s orestovanými kuřecími prsy.

LÍBÍ SE TI MÉ RECEPTY?

V ebooku 7denní inspirace na vyvážený jídelníček získáš 35 zdravých receptů z běžně dostupných surovin, plán jídelníčku na 7 dní a také nákupní seznam! Pro více informací o ebooku 7 denní inspirace klikni ZDE.