CO BUDETE POTŘEBOVAT?
Na oleji necháme zpěnit cibuli, vsypeme rýži, orestujeme, vlijeme víno, necháme odpařit alkohol (2-3 minuty) a zalijeme vývarem.
Rizoto podléváme po naběračce vývarem vždy, když se tekutina odpaří a promícháváme podle potřeby. Vaříme na při mírném stupni – celková doba vaření rizota je cca 25 minut.
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na lžičce oleje orestujeme na pánvi.
Připravíme si špenát. Rozehřejeme nepřilnavou pánev, vložíme špenát, necháme zvadnout, přidáme prolisované 1-2 stroužky česneku, osolíme, opepříme a smícháme s uvařeným rizotem.
Hotové rizoto poznáme tak, že je rýže tzv. al dente – na skus (ne doměkka).
Do hotového rizota zamícháme plátek másla právě vytaženého z lednice. V případě, že jsme nepoužili v základu víno, přidáme citrónovou šťávu dle chuti, osolíme, opepříme. Servírujeme s orestovanými kuřecími prsy.
V ebooku 7denní inspirace na vyvážený jídelníček získáš 35 zdravých receptů z běžně dostupných surovin, plán jídelníčku na 7 dní a také nákupní seznam! Pro více informací o ebooku 7 denní inspirace klikni ZDE.